Cuma, 2024-04-19, 9:14 PM
Hoş Geldiniz Misafir | Üye Ol | Giriş

FİZİĞİN EĞLENCELİ DÜNYASI

Site menu
 
 

    Anket
    Sitede Hangi bölüm daha çok geliştirilsin
    Tüm Cevaplar: 1371
    Ara

    BigBang Teorisi - Fizik Forum

    [Yeni Mesaj · Üyeler · Forum Kuralları · Ara · RSS ]
    • Page 1 of 1
    • 1
    Fizik Forum » Forum Konuları » Abdullah Kapusuz' un sorusu: BigBang Teorisi » BigBang Teorisi (BigBang teorisi nasıl ortaya çıktı)
    BigBang Teorisi
    fizikdunyasi Tarih: Çarşamba, 2009-04-22, 11:04 PM | Mesaj # 1
    Admin
    Üye: Site Yöneticisi-M.M.Gültekin
    Mesajlar: 6
    Ünvan: 0
    Durumu: Çevirimdışı
    Sorunun Orjinali:Böyle bir bölüm açtığınız için ayrıca teşekkür ederim.Soruma dönersek; bigbang teorisini nasıl bulmuşlar ve üstüne üstlük biz daha yokken bulunması imkansız bir olayı nasıl ortaya atmışlar?Yoksa Kuran'ı Kerim'i araştırıp oradan mı bulmuşlar. xAbdullahx
    Cevap:
    Öncelikle bilimle inançların bu şekilde karşılaştırılması inandığımız değerleri sorgulamamız açısından bence olumlu bir yaklaşım.Yani doğru bir şeye inanıyorsak elbete bu doğrunun heralanda da doğru olması gerekir. örneğin 2x4=8 ise bu sadece matematikte değil tüm bilimlerde böyle olmalıdır. Fakat ben burada cevapların sadece bilimsel yönlerinden bahsedeceğim ve işin ilahiyat kısmını elbette ilahiyatçılara bırakacağım. Dana sonra isteyen bir ilahiyatçı buradan bu sorulara cevap vermek isterse bundan da memnuniyet duyarız.
    BigBang (Büyük Patlama)Terisi 1920 lerden itibaren Rus kozmolog ve matematikçi Alexander Friedmann ve Belçikalı fizikçi papaz Georges Lemaître tarafından ve daha sonra çeşitli kanıtlarla desteklenen ve bir çok fizikçi tarafından geliştirilen bir teori.Teori olduğuna göre de elbette kanıtlanması mümkün değil.Ancak teoriyi destekleyen verilerden bahsedilebilir.
    Bilindiği gibi evren sürekli genişlemektedir. ve evrendeki tüm galaksiler birbirinden ve evren merkezinden dışa doğru sürekli uzaklaşmaktadır.Şimdi bir küre düşünelim.Bu top 13-14 milyar yıldır sürekli şişiyor ve büyüyorsa bunun bir başlangıcı olması gerekmez mi? Küre merkezindeki bir noktadan başlaması gereken bu genişlemeye göre küreyi zihnimizde tersine küçültürsek küre en son o noktaya kadar küçülecek.Burada o noktanın Evrenin kütlesine eşit ve sıfır hacimli olması gerekir. Hacim maddelerin ortak özelliği olduğuna göreeee........ aslında olmayan bir noktadan ve sanal kütlesinden bahsediyoruz. Bu noktanın çok sıcak ve yoğun olması gerektiği düşüncesi de laboratuar ortamlarında gerçekleştirilen parçacık hızlandırıcılar sayesinde ciddi bir destek bulmuştur.

    Resim zamandayolculuk.com adresinden alınmıştır

    Bura da çok detaya girmiyorum çünkü Astronomik terimlerle kafanızı karıştırmak istemem.Yalnız büyük patlama teorisinin büyük bir kanıtıda şudurki; 13-14 milyar yıl önceden, yani evrenin başlangıcına yakın zamanda yola çıkmış ve dünymıza ancak ulaşan, yani evrenin ilk görüntüleri olan derin kozmik ışınlardaki sıcak (Termal-Isıl) tayflar Evrenin ilk zamanlarındaki yüksek sıcaklık düşüncesini doğruluyor.


    "Gerçeklikle karşılaştırıldığında, bilimde vardığımız düzey ilkeldir, çocuk oyuncağıdır. Ama sahip olduğumuz en değerli şey odur"
    Albert Einstein
     
    xabdullahx Tarih: Cumartesi, 2009-04-25, 9:35 PM | Mesaj # 2
    Özel
    Üye: Kullanıcılar
    Mesajlar: 2
    Ünvan: 0
    Durumu: Çevirimdışı
    Sorumu dikkate alıp ilgilendiğiniz için teşekkürlerimi sunarım.Böylece bilgi sahibi olmuş oldum.

    başkalarının kusurlarını öyle gizleyin ki sizi gece sansınlar...
     
    Fizik Forum » Forum Konuları » Abdullah Kapusuz' un sorusu: BigBang Teorisi » BigBang Teorisi (BigBang teorisi nasıl ortaya çıktı)
    • Page 1 of 1
    • 1
    Search: